Новый проект закона о ЧП

Коментарів 2

Офлайн
shubin 3 квітня 2009 17:57
graff25"Суб'єкт пiдприємницької дiяльностi - фiзична особа, яка
сплачує єдиний податок, звiльняється вiд обов'язку нарахування,
вiдрахування та перерахування до державних цiльових фондiв зборiв,
пов'язаних з виплатою заробiтної плати працiвникам, якi
перебувають з ним у трудових вiдносинах, включаючи членiв його
сiм'ї."


Миша, в этом плане ничего нового нового!

Так было:
Суб'єкт підприємницької діяльності - фізична особа, яка сплачує єдиний податок, звільняється від обов'язку нарахування, відрахування та перерахування до державних цільових фондів зборів, пов'язаних з виплатою заробітної плати працівникам, які перебувають з ним у трудових відносинах, включаючи членів його сім'ї.

Суб'єкт підприємницької діяльності - фізична особа сплачує єдиний податок щомісяця не пізніше 20 числа наступного місяця на окремий рахунок відділень Державного казначейства України.

Відділення Державного казначейства України наступного дня після надходження коштів перераховують суми єдиного податку у таких розмірах:

до місцевого бюджету - 43 відсотки;

до Пенсійного фонду України - 42 відсотки;

на обов'язкове соціальне страхування - 15 відсотків (у тому числі до Державного фонду сприяння зайнятості населення - 4 відсотки) для відшкодування витрат, які здійснюються відповідно до законодавства у зв'язку з тимчасовою втратою працездатності, а також витрат, зумовлених народженням та похованням.
(Указ президента от 03.07.1998 №727/98)


Так будет:
Суб'єкт підприємницької діяльності - фізична особа, яка сплачує єдиний податок, звільняється від обов'язку нарахування, відрахування та перерахування до державних цільових фондів зборів, пов'язаних з виплатою заробітної плати працівникам, які перебувають з ним у трудових відносинах, включаючи членів його сім'ї, крім внесків на загальнообов'язкове державне пенсійне страхування.

Суб'єкт підприємницької діяльності - фізична особа сплачує єдиний податок щомісяця не пізніше 20 числа за наступний місяць на окремий рахунок відділень Державного казначейства України.

Відділення Державного казначейства України наступного дня після надходження коштів перераховують суми єдиного податку у таких розмірах:

до місцевого бюджету - 43 відсотки;

до Пенсійного фонду України - 42 відсотки;

на обов'язкове соціальне страхування - 15 відсотків (у тому числі до Фонду загальнообов'язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття - 10 відсотків) для відшкодування витрат, які здійснюються відповідно до законодавства у зв'язку з тимчасовою втратою працездатності, а також витрат, зумовлених народженням та похованням.
(проект закона №4112 от 30.03.2009)


Так-что увеличен только норматив отчислений в фонд на случай безработицы

Вызывает восхищение другое:
фізичних осіб - суб'єктів малого підприємництва першої категорії...
фізичних осіб - суб'єктів малого підприємництва другої категорії


Кто и когда (какой закон) их начал делить на категории?

А вообще предлагаю:
Давайте обсудим проект закона на форуме, существенных изменений конечно много.
Офлайн
graff25 3 квітня 2009 19:44
Первое - указ президента (довольно старый, а закон про пенсионное обеспечение от 2004 года), второе проект закона. И по закону ЧП платили за наёмных работников в ПФУ взносы (у нас не всегда законы и указы президента соответствуют...) на последний момент 33,2%+2%.
Теперь в законе говорится, о том, что платить не нужно. Или я не правильно понял: "звiльняється вiд обов'язку нарахування,
вiдрахування та перерахування до державних цiльових фондiв зборiв,
пов'язаних з виплатою заробiтної плати працiвникам"?

Додати коментар

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий