9 мая 2011 года вступает в силу Закон Украины «О доступе к публичной информации»

Коментарів 1

Офлайн
gorets 5 травня 2011 10:02
Президент зобов’язав ограни виконавчої влади забезпечити доступ до публічної інформації

Президент України Віктор Янукович сьогодні підписав Указ про питання забезпечення органами виконавчої влади доступу до публічної інформації. Про це сьогодні під час брифінгу повідомила Радник Президента України Олена Лукаш, передає кореспондент УНН.

За її словами, цим указом глава держави зобов’язує Кабінет Міністрів України забезпечувати в установленому порядку здійснення фінансування передбачених Законом України "Про доступ до публічної інформації" заходів.

Також Президент зобов’язує Кабмін затвердити у визначений цим законом термін граничні норми витрат на копіювання та друк документів.

"Кабмін також зобов’язується запровадити моніторинг виконання органами виконавчої влади ЗУ про доступ до публічної інформації та моніторинг судових рішень, прийнятих у зв’язку з порушенням правил на одержання публічної інформації, здійснювати в разі потреби підготовку пропозицій щодо вдосконалення названого закону та вносити їх в установленому порядку на розгляд Верховної Ради України", - зазначила О.Лукаш.

Вона також зауважила, що указом Президента Кабінет Міністрів України, центральні органи виконавчої влади, Рада міністрів АР Крим, обласні, Київська, Севастопольська, міські районні державні адміністрації зобов’язуються забезпечити безумовне виконання відповідного закону, зокрема, вони мають розробити і затвердити форми запитів на інформацію, порядок складання подання запитів в усній, письмовій чи іншій формі, запровадити облік запитів на інформацію та визначити спеціальні структурні підрозділи, або посадові особи, які організовуватимуть доступ до публічної інформації.

Також, глава держави своїм указом поклав персональну відповідальність за забезпечення належного виконання відповідними органами вимог до Закону України "Про доступ до публічної інформації" на керівників центральних і місцевих органів виконавчої влади. "Президент зобов’язує владу звітувати перед громадянами і визначає персональну відповідальність керівників за створення працюючих механізмів, які б унеможливили будь-які порушення прав громадян щодо доступу до публічної інформації", - зазначила вона.

Нагадаємо, Закон України "Про доступ до публічної інформації" був прийнятий Верховною Радою України 13 січня 2011 року за підтримки більш ніж 400 голосів. Днем набрання чинності закону є 9 травня 2011 року.
источник

интересно, местная власть готова делиться информацией о расходах бюджетных средств? :ad:

Додати коментар

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий