В Стаханове вандалы уничтожили памятник Тарасу Шевченко

Коментарів 43

Офлайн
марианский 22 жовтня 2011 17:00
Слов нет. А что с некогда общежитием на заднем фоне, ожидает участи кинотеатра Шахтер?
Офлайн
nikolay1959 22 жовтня 2011 17:33
Этот вандализм прекратится в нашем городе только тогда,когда в тюрьму вместе с вандалами сядут некоторые руководители милиции.
Офлайн
Це просто ШОК !!! Як таке могло статися ? Адже ми попереджали владу ,ще напередодні Дня Незалежності , Стахановський КУН офіційно звернувся до міського голови з приводу акта вандалізму(тоді поздирали кольоровий метал з пам'ятника).Тоді ми отримали офіційну відповідь від Борисова , а точніше відписку ,що все гаразд ,міліція в курсі , працює над цією справою не покладаючи рук,включено план "ПЕРЕХВАТ",всі аеропорти перекриті,вандали обовязково будуть покарані,ну а сам пам'ятник не має ніякої історичної та культурної цінності і тому переданий на баланс "Машзаводу" от до них і звертайтесь і взагалі відчепіться від нас зі своїми "пустяками". І от маєм результат.Від себе хочу запевнити ,що про цей глум над нашою національною святинею та роль керівництва міста зазом з МВ УМВС Стаханова,вже сьогодні буде знати вся Україна, ближне та дальне зарубіжжя.
Наостанок заявляємо,що ми розпочинаємо власне,незалежне розслідування цієї справи і якщо ми знайдемо вандалів раніше міліції то судити їх будемо за козацькими звичаями,а не по вашим продажним судам.
Офлайн
cardio 22 жовтня 2011 19:59
Ищите тех, кто крышует бизнес "металлистов". Неужто без "покровителей" можно было бы распилить памятник? Наверняка это сделали не БОМЖИ, а деяние было обдумано и подготовлено. Это - национальный позор. Повесить, сволочей, на этом же месте, как делается в ИРане
Офлайн
zanuda 22 жовтня 2011 20:25
Гнать надо начальника милиции поганой метлой!Позор на всю страну!
Офлайн
INTELLIGENT 22 жовтня 2011 23:37
Что тут скажешь, ганьба!
Офлайн
corsar 23 жовтня 2011 15:27
скоро все будут бояться приезжать в наш город, каждую неделю наш город в новостях
ТСН
Офлайн
Звісно що такий документ є.А стосовно надання йому гласності,то я своє слово дотримую і можливо вже завтра ви побачите цей матеріал на наступних телеканалах:1+1;5й;интер;ictv;24;тві;стб;ут-1 та трк"україна".
Офлайн
Blade Of Black Angel 23 жовтня 2011 21:43
Я так подозреваю, что здесь всё связанное с воровством металла. Которое процветает в последнее время. Такое ощущение будто это всё делается намеренно, чтобы затем поймать приступников и показать какие хорошие наши органы или...?
Офлайн
qwertyui 23 жовтня 2011 22:02
А может это всего лишь чей-то предвыборный ход?
Сколько в том памятнике было металла? На копейки
А сколько поднялось теперь дерьма? Тонны
Вот теперь посмотрим, кто из деятелей будет сильно заинтересован этой темой
Офлайн
Inter 23 жовтня 2011 22:17
А где он хоть находился? А то фон какой-то уж удручающий, хотя теперь под памятник подходит.
Офлайн
Тільки моральні виродки можуть заробляти собі політичні бали,використовуючи, святе для кожного українця імя Великого Тараса,в такий варварський спосіб.
Офлайн
gorets 23 жовтня 2011 22:59
Цитата: шибайголова
Тільки моральні виродки можуть заробляти собі політичні бали,використовуючи, святе для кожного українця імя Великого Тараса,в такий варварський спосіб.

Посмотрим, как всё будет развиваться дальше. Сзади памятника какое-то заброшенное здание. Кто знает что там было? Может кому оно приглянулось, вот и решили убрать памятник подальше, чтобы возле него меньше народ собирался?
Офлайн
mixa373 24 жовтня 2011 09:00
Памятник находился по адресу Литке ул., 13. С карты Стаханова временно я убрал. По адресу Телефонная, 8 - была изуродована могила комиссару Бурбелло - снята бронза с бюста!
Офлайн
nikolay1959 24 жовтня 2011 10:37
Цитата: mixa373
Памятник находился по адресу Литке ул., 13. С карты Стаханова временно я убрал. По адресу Телефонная, 8 - была изуродована могила комиссару Бурбелло - снята бронза с бюста!


По моему убеждению политики здесь нет.Банальное воровство металла.В Стаханове все незаконные точки приёма металлолома работают синхронно с Алчевским металлургическим заводом в круглосуточном режиме.А воруют металл сейчас в Стаханове по чёрному.На тот постамент возле машзавода нужно поставить деревянный памятник продажному менту.Почему деревянный? Чтобы его тоже не сдали на металлолом.
Офлайн
shubin 24 жовтня 2011 10:46
Цитата: nikolay1959
На тот постамент возле машзавода нужно поставить деревянный памятник продажному менту


Мое предложение - на тот постамент, дня на два поставить ублюдка - вора, и повесить на него соответствующую табличку (не из цветного металла, а из чугуна).

А по большому счету, в вопросе отношения к памятникам мы как всегда впереди планеты всей:

У мемориала победы - бусугарня;
У статуи "Весна" - "ярмарка сельхозпродукции"
Шевченко - распилили;

Кто следующий?
Офлайн
mixa373 24 жовтня 2011 11:19
На Донбассовской 48.552845 38.657688 в плачевном состоянии мемориал погибшим шахтерам :(
Офлайн
nikolay1959 24 жовтня 2011 11:56
Цитата: shubin
Мое предложение - на тот постамент, дня на два поставить ублюдка - вора, и повесить на него соответствующую табличку (не из цветного металла, а из чугуна).


У меня вызывает меньше презрения вор,который своровал этот металл,чем продажный мент -крышеватель.Вор за свою воровскую жизнь практически не обогащается.Он живёт по принципу-украл,выпил,в тюрьму.Продажный же мент на всём этом только жирует и обогащается.Из-за этого милиция сейчас у меня вызывает только чувство презрения.
Офлайн
Сьогодні в Стахановському виконкомі об 14.00 мало відбутися робоче засідання з питання подальшої долі пам'ятника Т.Г.Шевченко.Але в мене на них мала надія.Міська казна порожня, в ній не знайшлося навіть 11тисяч гривень на реконструкцію після першого акту вандалізму.Сума не така вже й астрономічна,то що тоді казати про побудову та встановлення нового пам'ятника.Тому ми виступаємо з ініціативою створення фонду відродження пам'ятника,щоб він був побудований дійсно на народні гроші,а не подачку від влади.Наші юристи вже працюють над тим,шоб гроші,які надійдуть на цей рахунок,могли перевірити всі бажаючі,жодна копійка з них не пропаде.
Офлайн
qwertyui 24 жовтня 2011 16:10
Цитата: шибайголова
Але в мене на них мала надія


А где вы были все умники, когда памятник стоял никому не нужный?
После драки кулаками не машут.
"Зеленые" когда захотели, то отстояли "Желобчиху".
Офлайн
Ну ось і маємо.А як же цивільні поховання(могили),вони теж не занесені до реєстру,так що їх можна безкарно руйнувати?Хоча іншого від цієї влади годі чекати,для них все що не хрустить зеленими папірцями,"особой ценности" не представляет.
Офлайн
марианский 24 жовтня 2011 20:00
Цитата: gorets
. Сзади памятника какое-то заброшенное здание. Кто знает что там было?

Раньше было общежитие машзавода.
Офлайн
nikolo 24 жовтня 2011 21:10
Сколько шума из-за никому ненужного и всеми забытого куска гипса. Десять лет стоял этот гипс и никто на него не обращал внимания, а тут на тебе - вдруг сразу всем понадобился! Власть продалжает пиариться по любому поводу, особенно там, где не нужно прилагать никаких усилий, а результат сразу все видят. Мол, вот какие мы справедливые, честные, принципиальные и заботливые. Лучше бы помогали собственному народу , а не никому не нужному куску гипса.
Офлайн
Заместитель начальника Управления культуры и туризма ЛОГА В.Выборный"памятник не был внесен в реестр культурного наследия"
Емма Грицан, начальник управління культури м. Стаханов:» перенос памятника - запрещён законом»
Ви вже там визначитесь пам'ятник це чи ні.І побажання нашим депутатам:не звертайте уваги на заяву губернатора,поспіх потрібен тільки при діареї,а зробити проект,знайти місце,виготовити пам'ятник за 2-і неділі нереально.
Офлайн
mama 24 жовтня 2011 21:24
Цитата: nikolo
Сколько шума из-за никому ненужного и всеми забытого куска гипса.

Это уже не пиар, а вандализм. И глупо так отзываться о памятниках! Вы посмотрите, как в других городах, уже при нынешней жизни ставят памятники, а у нас все порушить!((
Офлайн
марианский 24 жовтня 2011 22:44
gorets,
Цитата: gorets
Посмотрим, как всё будет развиваться дальше

Возможно эти металоискатели помогут властям отвлечь граждан от более насущных проблем,многие украинские издания о вандализме уже написали.Но почему разрушение шахтера .трампарка, шахт и тд в порядке вещей. Уроды кто это сделал, но посмотрите на каком фоне был памятник .Разруха,Общежитие выглядит не лучше раскуроченного постамента .Сейчас памятник востановят, может и в центре.А что с остальным?
Офлайн
Apostol 24 жовтня 2011 23:43
На носу холодная зима, а Пристюк заставляет лепить новые памятники :bu:
Лучше бы приехал и посмотрел, в каких условиях живут люди, живые люди, а не каменные!!!!
Офлайн
shubin 25 жовтня 2011 09:22
По факту кражи памятника Тарасу Шевченко в Стаханове уголовного дела не будет Об этом сообщил заместитель начальника Управления культуры и туризма ЛОГА Владимир Выборный.


Оце так заява!
Чиновники від культури вже наділили себе повноваженнями приймати рішення про порушення (відмову в порушенні) карних справ? Невже пан Виборний вже встиг декриміналізувати статті 185, 194, 296 кримінального кодексу?


Стаття 185. Крадіжка
1. Таємне викрадення чужого майна (крадіжка) -

карається штрафом від п'ятдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або громадськими роботами на строк від вісімдесяти до двохсот сорока годин, або виправними роботами на строк до двох років, або арештом на строк до шести місяців, або позбавленням волі на строк до трьох років.

2. Крадіжка, вчинена повторно або за попередньою змовою групою осіб, -
карається арештом на строк від трьох до шести місяців або обмеженням волі на строк до п'яти років або позбавленням волі на той самий строк.

....................

4. Крадіжка, вчинена у великих розмірах, -
карається позбавленням волі на строк від п'яти до восьми років.

5. Крадіжка, вчинена в особливо великих розмірах або організованою групою, -
карається позбавленням волі на строк від семи до дванадцяти років з конфіскацією майна.



ст. 194 Умисне знищення або пошкодження майна
ст. 296 Хуліганство (грубе порушення громадського порядку з мотивів явної неповаги до суспільства, що супроводжується особливою зухвалістю чи винятковим цинізмом)


Чи може для пана Виборного пам'ятник - не майно?
Чи може знищення або пошкодження не відбувалось?
Чм може в цьому випадку не було проявів неповаги до суспільства?
Чи може в діях вандалів не було зухвалісті та цинізму?
Чи може дійсно міліція, з подачі пана Виборного, вирішила таким чином відсторониться від цих подій?

for mixa373
Цитата: mixa373
По адресу Телефонная, 8 - была изуродована могила комиссару Бурбелло - снята бронза с бюста!


Про це в кодексі також є:

Стаття 297. Наруга над могилою, іншим місцем поховання або над тілом померлого
1. Наруга над могилою, іншим місцем поховання, над тілом (останками, прахом) померлого або над урною з прахом померлого, а також незаконне заволодіння тілом (останками, прахом) померлого, урною з прахом померлого, предметами, що знаходяться на (в) могилі, в іншому місці поховання, на тілі (останках, прахові) померлого, -

караються штрафом до двохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арештом на строк до шести місяців, або обмеженням волі на строк до трьох років, або позбавленням волі на той самий строк.

2. Ті самі дії, вчинені повторно або за попередньою змовою, групою осіб, або з корисливих чи хуліганських мотивів, або щодо братської могили чи могили Невідомого солдата, або поєднані із застосуванням насильства чи погрозою його застосування, -

караються обмеженням волі на строк від трьох до п'яти років або позбавленням волі на той самий строк.

3. Дії, передбачені частинами першою або другою цієї статті, якщо вони спричинили тяжкі наслідки, -

караються позбавленням волі на строк від п'яти до дванадцяти років.


Но, знов-таки - до чого тут кодекс, якщо є пан Виборний?
Іншими словами:
Там де у справу входить Виборний, кодексів не існує!
Офлайн
vaa
vaa 25 жовтня 2011 09:29
"Заместитель начальника Управления культуры и туризма ЛОГА В.Выборный"памятник не был внесен в реестр культурного наследия""

Тогда получается можно спионерить и памятник Ленина или Стаханова . Наверняка они не в реестрах , а цветмета тонны . Железная логика у нынешних рулевых всех рангов . ((
Офлайн
Аннетт 25 жовтня 2011 10:00
Это не какой-то памятник, а часть нашего города, и если спускать все на тормозах, так и города скоро не станет, растянут.
--------------------
Сколько бы мир не делал мне сюрпризов, я буду любить.

Додати коментар

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий