Обеспечение шахтеров и членов их семей бытовым углем

Коментарів 9

Офлайн
Vesna 18 червня 2013 16:07
А когда будет выполняться Горный закон для возмещения шахтерам-пенсионерам оплаты за газ ,если установлено индивидуальное отопление?
Офлайн
deleted3 18 червня 2013 18:29
Не в обиду конечно, но становится понятно почему добыват уголь легально в Украине не выгодно....
Офлайн
Жодним чином,не хочу образити шахтарів,які мешкають в своїх будинках з вугільним опаленням.Вони це вугілля заслужили своєю важкою працею,низкий уклін Вам за це,я сам колишній шахтар. Але як же бути шахтарям,які мешкають в багатоповерхівках ? Чому Вони мають сплачувати за газ та єлектрику для обігріва, зі своєї кишені? Адже в Законі про пріорітетність шахтарської праці є стаття, цитую:"Особи, які мають право на безоплатне отримання вугілля на побутові потреби, але проживають у будинках, що мають центральне опалення, отримують компенсацію за оплату електроенергії, газу та центрального опалення житла, що виплачується за рахунок субвенцій з державного бюджету місцевим бюджетам"; Я поцікавився , скільки ж шахтарів нашого міста отримують цю компенсацію ? Аж 5 чоловік ! Решта шахтарів ,мабудь мешкає в мазанках з "буржуйками". Чи може я помиляюсь, підкажіть фахівці. Агов , де ви ? Розтулмачте будь ласка.
Офлайн
Praid 19 червня 2013 09:10
Вы не ошибаетесь действительно Порядок предоставления компенсации имеет много недостатков, которые не были устранены при подготовке постановления Кабмина №887 от 12.08.2009 г. Данная льгота распространяется не на всех работников предприятий по добыче (переработке) угля, как это предусмотрено Отраслевым соглашением, а только на работников по добыче угля. Не включены сюда и лица, которые для отопления жилья применяют газ. Нет ряда других категорий работников отрасли, пользующихся льготами по бытовому топливу. Не отрегулирован вопрос по тем, кто для приготовления пищи пользуется не газовой, а электрической плитой.

Когда государство вспомнит о своих шахтерах и будут приняты изменения в законодательстве не известно
Офлайн
Anastazia 555 19 червня 2013 18:37
Молодцы, что затронули эту тему. Для нашего шахтерского города она очень актуальна. И спасибо Вам за бесплатные консультации. Успехов Вам в Вашей работе!
Офлайн
Шановні співробітники "Прайду", Ви або не дуже уважно читали мій коментар, або, як кажуть "не совсем в курсе". Будь ласка не ображайтесь, але Ви узагальнюєте цю проблему. А конкретно для нашого міста, ключовими є два питання: 1-е, це центральне опалення і друге, це статус вугільного підприємства. Спробую пояснити, хоча я й не фахівець. Отримати компенсацію можуть тільки ті шахтарі, які користуються централізованним опаленням, а так як останню котельню в нашому місті,"успішно" ліквідували декілька років тому, то й отримувати компенсацію нібито й нікому. Друге питання-статус вугільного підприємства(шахти): так як в місті не працює жодна шахта, Закон передбачає в цих випадках зберігати компенсацію ЛІКВІДОВАНИМ шахтам. Я навмисно зробив наголос на слові ліквідована, тому що в нашому місті, таких шахт немає, а є шахти, що знаходяться у стані ліквідації, а це ,як кажуть в Одесі "две большие разницы". Якщо я не правий, наперед приношу своє вибачення. А краще напишіть прямо, чи є сенс домагатися цієї компенсації, конкретно в нашому місті і що для цього потрібно. Ци краще "не тратьте куме сили, спускайтеся на дно"!
Офлайн
Vesna 19 червня 2013 21:37
"зберігати компенсацію ЛІКВІДОВАНИМ шахтам. Я навмисно зробив наголос на слові ліквідована, тому що в нашому місті, таких шахт немає, а є шахти,
що знаходяться у стані ліквідації".
Я обращалась в УТСЗН примерно в 2007 году и мне тоже сказали ,что в Стаханове ни одна шахта не ликвидирована.Вот это и есть наше УКРАИНСКОЕ ИЗОБРЕТЕНИЕ! Закон есть ,а применить нельзя!Шахты еще не ликвидированы в Стаханове!
Офлайн
gorets 19 червня 2013 22:23
Цитата: Black1951
Я обращалась в УТСЗН примерно в 2007 году и мне тоже сказали ,что в Стаханове ни одна шахта не ликвидирована.

Очень интересная информация, нужно будет узнать об этом подробнее.
Офлайн
Згоден, дуже і дуже цікава інформація, я навмисно не став акцентувати на цьому увагу(ніби то це не стосується основної теми). А питання дуже цікаве і заслуговує окремої статті. На цьом заробляються великі гроші, але навряд чи хто наважиться розплутати цей клубок. Занадтто великі та впливові люди за цим стоять.

Додати коментар

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий